Spor Sonrası Soğuk Duşun Yararları

Spor Sonrası Soğuk Duşun Yararları

Spor sonrası soğuk duş almak, antrenman sonrası toksinlerin ve laktik asit birikiminin vücuttan atılmasına yardımcı olan etkili bir yöntemdir. Soğuk suyun uygulandığı bölgedeki kan damarları daralır, bölgeye daha fazla kan akışı sağlanır ve bu da vücudunuzdaki atık maddelerin daha hızlı atılmasına yardımcı olur.

Soğuk duş ayrıca kas ağrısını ve şişkinliği de azaltabilir. Spor sonrası kaslarınız zorlandığı için şişebilir ve ağrıyabilir. Soğuk duş, kaslardaki inflamasyonu azaltarak şişkinliği azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir. Bununla birlikte, herkesin soğuk suya tepkisi farklıdır. Bazı insanlar soğuk suya daha iyi tepki verirken, bazıları için rahatsızlık verici olabilir.

Bu nedenle, spordan sonra soğuk duş almadan önce vücudunuzun bu yönteme nasıl tepki verdiğini gözlemlemeniz önemlidir. Spor sonrası soğuk duş almak, kas ağrısı ve şişkinliği azaltabilir ve vücudunuzdaki atık maddelerin atılmasına yardımcı olabilir.

Soğuk duş yağ kaybetmenize yardımcı olur mu ?

Yapılan başka bir çalışmada ise birkaç saat soğuğa maruz kalmanın metabolizma hızında %80 oranında bir artış sağlamasına ve 250 kalori yakmasına neden olmuştur. Ancak aynı süreyi yalnızca yürüyerek geçirmek bile daha fazla kalori yakımına neden olacaktır. Sonuç olarak soğuk duş vücuttaki kahverengi yağ hücrelerinin yakımını arttırarak enerji harcamasını arttırabilse de bu oldukça küçük bir miktardır ve pratik bir yöntem değildir.


Yorumlar