Bacak Kası Anatomisi

BACAK KASI ANATOMİSİ
Bacak kasını doğru ve bilinçli bir şekilde çalıştırmanın en önemli faktörlerinden birisi Anatomiye tam olarak hakim olmaktan geçiyor.Hangi hareket hangi kas grubunu çalıştırır hangi harekette hangi kasımız primer hangi kasımız seconder olarak görev alır bilmemiz ve bu doğrultuda antrenmanlarımızı şekillendirmemiz daha bilinçli ve daha verimli çalışmamız konusunda çok önemlidir.



Bacak Anatomisi çok fazla kas grubunu içinde bulundurduğu için kapsamlı bir konudur ve bu kapsamlı konuyu daha iyi anlayabilmek için bölümlere ayırarak inceleyeceğiz. Anatominin ana dili olan Latince yerine Türkçe olarak ifade etmek gerekirse Bacak Kaslarını ; İlk olarak Üst Bacağın Ön Tarafı yani  Quadriceps Femorisin olduğu bölümü, İkinci olarak Üst Bacağın Arka Tarafı yani Hamstring Muscle kasının olduğu bölümü ve son olarak Alt Bacak yani Calf Bölgesini detayları ile inceleyeceğiz.

Üst Ön Bacak Anatomisi (Quadriceps Femoris)


    Aşağıda gördüğünüz gibi Üst Ön Bacak Kaslarımız 4 ayrı bölümden oluşmak ile birlikte Quadriceps Femoris ve Adduktor Kaslarımız  kendi içinde ayrılmışlardır.


                                                            





Üst Arka Bacak Anatomisi (Hamstring)



Yukarıda gördüğünüz gibi Üst Arka Bacak Kaslarımız tek  bir kasın kendi içinde bölümleri ayrılması ile oluşur.



Alt Bacak Anatomisi (Calf)





Son olarak incelediğimiz alt bacak iki farklı kasın birleşiminden oluşur.

 











Yorumlar