Calisthenics Sporcularının Favori Core Egzersizleri



 
SİDE PLANK

 

Plank Ne İşe Yarar?

  • Plank, kendi vücut ağırlığınızla her zaman ve her yerde yapabileceğiniz dengeleyici ve güçlendirici bir tüm vücut egzersizidir.
  • Karın, kol ve bacak kaslarına ek olarak, önkol plank aynı zamanda kalça ve kalça kaslarını ve hepsinden önemlisi derin gövde ve sırt kaslarını çalıştırır.
  • Düzenli olarak plank yaparsanız, sırt problemlerini etkili bir şekilde önleyebilir ve tüm vücudun ve özellikle gövdenin stabilizasyonu nedeniyle spor yaralanmalarına daha az eğilimli olursunuz.
  • Vücut ağırlığı egzersizi de duruşunuzu belirgin şekilde iyileştirecektir.

Russian Twist (Rus Büküm)

Kalça üzerinde durarak yana doğru yapılan hareket şeklinde Russian twist hareketi öne çıkar. Özellikle yan bölgelerdeki yağların ortadan kalkması için oldukça etkilidir. Sadece bununla sınırlı kalmaz, aynı zamanda bu bölgedeki kasların toplanmasına olanak tanır.


(L Sit)

 L sit egzersizi zor bir egzersizdir. Çoğu bölgenizi aktif eder. Bu egzersiz için esneklikte çalışmanızı öneririm. Barfix barında çalışabilirsiniz. Calisthenics sporcuları için vazgeçilmez bir egzersizdir.




(Ters Plank)

Doğru postürde kaslar arasında dengeli bir bağlantı vardır. Bu da omurga üzerine binen yükü azaltır. Kalçanın daha aktif rol oynadığı ve karın merkezli kas gruplarını çalıştıran bir hareket olan ters plank, postürünüzü düzeltmek için en basit hareketlerden.


(V SİT UP)

V sit-up hareketi, karın kaslarınızı geliştirmenin yanı sıra genel vücut denge ve koordinasyonunu artırmak için de etkilidir. Ancak, bu hareketi doğru formda yapmak önemlidir ve gerektiğinde bir fitness uzmanından veya eğitmeninden yardım almak yararlı olabilir. Bu yüzden hareketi ilk başlarda yanlış formda yapmanız doğaldır.

(Leg Raise)

 Leg raise egzersizi zor bir egzersizdir. Bu tarz hareketleri doğru formda yapabilmek için bel esnekliğinizin yani omurga esnekliğinizin iyi olması gerekir.


(Dragon Flag)

Bruce Lee 'nin favori egzersizlerinden birisidir 💪. Temel core egzersizlerinde geliştikten sonra bu tarz hareketlere geçebilirsiniz. Çok fazla egzersiz göstermek istemedim açıkçası , bu temel hareketlerde ustalaşmanız size fayda sağlayacaktır. Bunlara benzer bir çok hareketi kendiniz türetebilirsiniz , yaratıcılığınız size kalmış.


























Yorumlar