Az Bilinen Mükemmel Egzersiz Dips

 


Dips çalışmaları göğüs kasları, arka kol kasları ve kol kasları çalışmasında daha çok ön omuz kasları, pectoralis minör, pectoralis majör altındaki küçük kaslar yan karın kasları serratuslar, kanatlar latisimus dorsenin arka kasları ve teres minör kasları harekete dahil olur. Bundan da anlaşıldığı gibi dips hareketi bir çok kas grubunun çalışmasının nedenidir ve sonuç olarak etkili bir harekettir.

Dips hareketinin kendi başına nasıl olur da bu kadar üst vücut kaslarını geliştirdiğini ve çalışmayı yapan kişileri iki paralel bar arasında nasıl inip kalktıklarını hayretle izlersiniz. İnsanlar dips hareketini 30 tekrarın üzerinde yaparak, yapamayanları hayrete düşürür. Bu kadar dayanıklılık için müthiş vücut çalışması ve güçlü olunması için dips hareketinin üst vücudu geliştirmenin anahtarı olduğunu bilmek gerekir. Eğer siz de üst vücudunuzun sıkı ve kalın kaslarla kaplı olmasını istiyorsanız dips iyi bir seçimdir. Çünkü adaleye derinlik kazandırdığı gibi bir çok adale gurubunu da birlikte çalıştırır.

Tekrar ve setlerin sayısı amacınıza bağlıdır. Bir çok vücut geliştirici 8 ila 15 tekrar arası uygular. Vücut gelişimi için çalışanlar 12 -18 tekrar arasında uygular. Setler arası çok az dinlenilir. Örneğin 15 tekrar yapıyorsanız biraz daha ağırlık ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak bir sporcunun 3-5 set ve 8-10 tekrar yapması göğüs kasları için iyi sonuç verebilir. Bunu diğer egzersizlere bakarak planlayabilirsiniz.



Yorumlar