Handstand nasıl yapılır ?

 


    Herkese merhaba arkadaşlar bugün sizlerle handstand hareketini yaparken deneyimlerimi paylaşacağım. Öncelikle şunu belirtmeliyim sabır gerektiren bir hareket. Altyapınızın olması bir gereken bir hareket. Biraz zayıf biriyseniz hemen kısa sürede öğrenebilirsiniz. Kısa dediğim 3 ay kadar bir sürede çıkartabilirsiniz hareketi. Ben burda herkesin öğrenebileceği şekilde program yapıcam , uyguladığınız takdirde maximum verimi alabilirsiniz. Temel hareketlerden başlııyacağım , eğer bu hareketleri rahat yapaliyorsanız amud aşamalarına geçebilirsiniz. Eğer kilolu olduğunuz düşünuyorsanız kardiyo yapmayı unutmayalım. Hareketlere başlamadan önce bileklerimizi ısındırmayı unutmayalım .

1-Push Up Hareketi 



    Tekte maximum 50 tekrar yapabiliyorsanız tricepsleriniz güçlenmiş demektir. Zayıfsanız 60 tekrar yeterli olacaktır. Haftada 5 gün yapabilirsiniz.

2-Tuck Planche Push Up



    Bu biraz zor bir hareket bunu yapmadan önce statik bekleme yapabilirsiniz. Tekrar sınırı yok ne kadar çok yaparsanız bunu , ilerleyen zamanlarda yerden amuda basmak daha kolay olacak. Parelelleriniz yoksa yerde uygulayabilirsiniz.

3-Frogstand 
                                                      
    Arkadaşlar burdan yukarıdaki gibi amuda basmayı  deneyebilirsiniz. Yumuşak bir zeminde deneyelim. Frogstand 'da bekleyerek de çalışabilirsiniz.

4- Wall Handstand

      
Bu şekilde duvarda durabilirsiniz. Yavaş yavaş kafanızı yere değdirebilirsiniz. Geri itebilirsiniz.



Bu hareket formu da amudumuzun nizami olabilmesi için yapılabilir. Bu şekilde itiş hareketi yapmak zordur .Zoru severim derseniz , bu şekilde çalışabilirsiniz. 



Hareketler bir bütündür hiçbirini atlamadan sürekli uygularsanız ,temiz bir amud hareketi yapabilirsiniz.Devamını sıkı çalışma ile Handstand push up hareketini çıkarabilirsiniz.

Yorumlar